Zizkov by Svetjekolem.jpg

Na území bývalého žižkovského Telecomu bude místo tří věží jenom jedna

Vážení čtenáři, milí klienti,

​bytový projekt Centrum Nového Žižkova, který vznikne na místě zbourané budovy bývalého Telecomu v Praze 3, se změní. Místo plánovaných tří obytných věží vysokých až 100 metrů bude stát pouze jedna, a to nejnižší z původně zamýšlených.

​Původní projekt se skládal z nižšího bytového bloku a tří rozvlněných rezidenčních věží o výšce 80, 90 a 100 metrů. Upravený návrh počítá pouze s jednou věží o 25 patrech, která bude vysoká 80 m. Jinak urbanisticky uspořádány jsou také další stavby v lokalitě. Zvětšila se například mateřská škola, která se vydělila do samostatného objektu.

​K původně navrženým výškám a řešení nové zástavby měly výhrady některé instituce. Územní plán pro tento pozemek podle developera nestanovil žádné limity ohledně kapacit ani výšky zástavby. Central Group ale přislíbil, že podobu změní na základě stanoviska pozorovací mise UNESCO a následně kvůli změně v postoji hlavního města. Podle architektky Jiřičné měl její původní i nyní představený nový návrh své přednosti. „Je naprosto normální, že soutěžní návrhy mají svůj vývoj na základě projednávání. Urbanismus a výšky staveb jsou v novém návrhu řešeny jinak, ale architektura a kapacity podlažních ploch zůstávají velmi podobné," shrnula a uzavřela Jiřičná.

 

autor článku: Mgr. Petr Jezdinský (s využitím Central Group a ČTK)

Předchozí článek Další článek